Overzicht van mogelijke hypnosebehandelingen

Hypnose biedt veel mogelijkheden. Maar belangrijk is (zoals ook al eerder aangegeven), hypnose is niet iets wat je in plaats van de reguliere zorg inzet, maar alleen als je zeker weet dat er geen medische oorzaak voor de klachten is. Heb je continu last van buikpijn, hoofdpijn of een te hoge bloeddruk, ga altijd eerst naar de huisarts. Zorg dat alle medische oorzaken zijn uitgesloten.

Voor angsten, denk aan hoogtevrees, vliegangst of claustrofobie hoef je niet eerst langs de huisarts. Of gewoontes die je wilt veranderen, zoals afvallen, stoppen met roken of minder koffie drinken. Daarvoor heb je de huisarts niet nodig en kan je direct een afspraak inplannen.

Eigen motivatie

Doe een hypnose alleen als je het zelf écht wilt! Als je bijvoorbeeld wilt stoppen met roken alleen omdat het ongezond is, maar als je het zelf eigenlijk nog veel te gezellig, leuk en lekker vindt, is het lastig om dit patroon met hypnose te doorbreken. Je onderbewuste neemt namelijk alleen aan wat acceptabel voor hem/haar is. Als er dan nog teveel voordelen aan het roken zitten, is dat lastig om te buigen. Pas als iemand het echt zat is, er echt vanaf wil, dan accepteert het onderbewuste de suggesties van de hypnotiseur. Dus in dit voorbeeld dat je een niet-roker bent.

En denk ook aan afvallen. Als je echt kilo’s kwijt wilt, kan hypnose je helpen die motivatie vast te houden. Je valt niet af van de hypnose zelf, daar moet je echt nog wat voor doen. De hypnose helpt vooral om ‘slank te denken/voelen’, dus makkelijker gezonde(re) keuzes te maken en verleidingen te weerstaan.

Overzicht van alle klachten waarbij een hypnosebehandeling uitkomst kan bieden

* Afvallen
* ADHD
* Angsten
* Anorexia Nervosa
* Alcoholverslaving
* Allergieën
* Artrose
* Astma
* Autisme
* Bedplassen
* Bloeddruk / hypertensie
* Boosheid
* Bordeline
* Boulimia Nervosa
….
(wordt nog aangevuld)

Dit is een algemeen overzicht. Ik zelf geef niet op alle onderdelen een hypnose. Bekijk de behandelingen die ik doe >>