Intakegesprek & tarieven

Intakegesprek en behandeling

Voor de eerste hypnosesessie is er een uitgebreid intakegesprek. In het eerste deel bespreken we het probleem (aan de hand van het intakeformulier wat vooraf door een ouder/voogd is ingevuld) en leg ik uit wat we gaan doen. Hoe lang dit gesprek duurt, hangt ook af van hoe snel het kind zich voldoende op zijn/haar gemak voelt. Voordat de ouder weggaat zal ik vragen of het kind er zin in heeft en de hypnose wil (ik omschrijf het ook wel als tv kijken in je hoofd). Als hij of zij dat toch niet wil, dan is dat prima. Er hoeft dan niet betaald te worden voor de sessie.

Het is namelijk essentieel dat het kind zelf echt gemotiveerd is in wat hij/zij anders wil. Dus ga een kind ook niet vooraf een beloning toezeggen met iets als hij/zij zich goed gedraagt tijdens de sessie. Je kan wel duidelijk aangeven dat ze niets moeten, dat er niets gebeurt wat ze niet willen en dat ze ook altijd weg mogen wanneer ze willen.

Mocht ik zelf twijfelen of de eigen motivatie van het kind wel sterk genoeg is, dan geef ik dat ook aan en zal ik in de meeste gevallen (uiteraard in overleg) ook geen behandeling doen. Dat bedoel ik dan niet onaardig, maar juist open en eerlijk. Want niemand heeft er iets aan als er verwachtingen worden gewekt en de behandeling niet effectief is. Ik kijk dan ook naar ziektewinst. Stel dat het kind (te) veel voordelen heeft door de klachten, die hij of zij niet kwijt wil (zoals bijv. niet naar school hoeven), dan is de motivatie om van de klacht af te komen vaak ook te laag.

Tarieven

Kinderen vanaf 5 tot 12 jaar 
Kinderen breng je alleen in een lichte trance. Hierdoor is het van belang de hypnosesessies een aantal keer te herhalen. Ga uit van minimaal 3 behandelingen. Tussen deze behandelingen zit bij voorkeur 1 tot 2 weken tijd. Omdat na 1x het resultaat geen goed beeld geeft, plannen we ook direct 3 behandelingen in.

Totaal voor 3 sessies: € 175,-
Vervolgsessies (na deze 3 sessie) kosten € 50 per sessie.

Het is voor het resultaat belangrijk dat er meerdere sessie worden gedaan. Daarom start ik meteen met de afname van 3 sessie. Mocht er een belangrijke reden zijn om de behandeling tussentijds te stoppen, dan is er in overleg (gedeeltelijke) restitutie mogelijk.

Kinderen vanaf 12 jaar
Kinderen vanaf 12 jaar kan je dieper in hypnose brengen, daardoor is er vaak sneller resultaat. Ik kan vooraf een indicatie geven van het aantal sessie, afhankelijk van waar hij/zij voor komt.

De eerste sessie: € 75,-
Vervolgsessie:  € 60,-

Hoe lang duurt een hypnosesessie?

De eerste keer duurt de sessie met intakegesprek ongeveer een uur. Ongeveer een half uur voor de intake en half uur voor de hypnose zelf. Bij kinderen onder de 12 jaar duurt de hypnose ongeveer 20 minuten. Een vervolgsessie duurt 30 tot 45 minuten.

Alle bedragen zijn per behandeling inclusief 21% BTW.